| Start | Om oss | Katterna | Kullar | Loggboken | Våra änglar |
Linje 

I höstas fick vi förfrågan från Lena Nordström om vi ville följa med till Ieper i Belgien och Kattenstoet, en kattfestival som äger rum vart tredje år. Så klart ville vi hänga på!!

5.e maj var det äntligen dags! Goda vännerna Putte och Maria mötte upp här hemma och vi gav oss iväg. Det här var första gången vi åkte utomlands med husbilen och det var allt lite pirrigt ;)
Resan hade dock kunnat slutat redan andra dagen på Autobahn. Mats hann inte väja för en sko (!!!) som låg på körbanan, den slog upp i bakre kofångaren och eftersom den bara är av plast, så slogs den sönder bitvis. Men, har man bara silvertejp med sig så fixar man de flesta skador.... "Det som inte går att laga med silvertejp ÄR trasigt!" :-)

Tre dagar hade vi avsatt för resan ner till Ieper och då åkte vi genom Danmark in i Tyskland och vidare in i Holland. Vi hade fått tips om ett gigantiskt campingvaruhus i Winterswijk, som vi var tvungna att kolla in..... Det VAR gigantiskt och billigt. Mycket shopping blev det!! :-)

En övernattning i Tornai blev det innan vi anlände till Ieper där Lena och Gert redan var på plats. Campingen låg ganska nära själva sta´n, så det var lätt att cykla dit.
I Ieper, som är en mycket vacker stad, handlar det mesta om katter. Det finns katter i de flesta skyltfönster och de många chokladbutikerna har fullt med chokladkatter och så klart gooooda handgjorda praliner!! :-)
Under lördagen kunde vi beskåda en eldshow, fyrverkerier och vi tjuvtittade lite på några av de ekipage som skulle visas upp i söndagens parad.

Höjdpunkten i Ieper var naturligtvis Kattparaden och vi fick även se en häxbränning på söndagskvällen.... Jag höll mig på avstånd för säkerhets skull ;-)

Måndag morgon for Mats, jag, Maria och Putte vidare till Dunkerque, som låg bara 5 mil bort. Vi hade tänkt oss en äkta fransk baguette till frukost. Hittade, med hjälp av lokalbefolkningen ett litet bageri och vi fick våran frukost vid havet! Tog en promenad på stranden, där så många allierade blev evakuerade under 2:a världskriget. Man kände faktiskt lite av historiens vingslag.
Lite för kallt för att bada, men kände ändå på havet med fötterna. Brrrr....!
Lämnade Frankrike och drog oss mot Moseldalen och Lösnich, där Lena och Gert åter igen väntade.

I Lösnich stannade vi några dagar. Hade ett fantastiskt sommarväder med 25-27 grader och klarblå himmel. Cyklade till de närmaste byarna genom vinodlingarna i solskenet.... kändes Fantastiskt!!
Efter lata dagar med god mat och trevligt sällskap for vi vidare. Gjorde ett besök i Bernkastel-Kues, en mycket vacker stad med fina gamla hus, små gränder och mysiga affärer. Vidare norrut reste vi utefter Mosel..... det är så otroligt vackert!! I Koblenz möts Mosel och Rehn och där lämnade vi Moseldalen för denna gång, men vi kommer garanterat att återvända.

På vägen hemåt stannade vi i Lübeck ett par dagar. Putte och Maria drabbades av punktering, men det löste sig snabbt via Assistans och dagen efter hittade de en däckverkstad som fixade det trasiga däcket. Lübeck, en gammal hansastad med fina gamla byggnader bjöd på lite shopping innan vi drog oss mot Puttgarden och färjan över till Danmark. En övernattning på Farø, färd över Öresundsbron och vi var tillbaka i Sverige.

2 1/2 vecka gick så fort, men vi fick se och uppleva så mycket roligt och fint under den tiden. En helt otroligt kul resa!! Tack alla ni som var med och gjorde det här till en riktigt härlig och rolig upplevelse!!


Öresundsbron
Då lämnar vi Sverige.

Trasig husbil
Tur man har tejp med sig ;-)

Tornai
Fin liten camping i Tornai, Belgien.

Ieper
Framme i Ieper.

Harar
Fick besök av ett par harar till Zockans förtjusning :-)

Dammvippa
Marias fynd, dammvippan, demonstreras ;-)

Ieper
Stadshuset i Ieper.

Kyrkan
Kyrkan i Ieper....mäktigt!!

Skyltfönster
Katter i de flesta skyltfönster. Här i choklad.....Mmmmums!

Skylt
Ovanför chokladbutiken....

Skyltfönster
I klädaffärer....

Skyltfönster
Ölbutiken.

Kattanten
Det är i Ieper Kattanten bor ;-)

Dunkerque
I Dunkerque "Men, var f-n är stranden....var är vi?" :-)

Strand
Hittade till slut.


"Vive la France!"

Bad
Nix, ingen badtemperatur som passade mig!

Bageri
Jaaa, vi hittade bageriet.....

Frukost
....och kunde äntligen få lite frukost nere vid havet!

Lösnich
Moseldalen, närmare bestämt Lösnich.

Mosel
Längst bort i bild på vänster sida ligger campingen där vi bodde.

Mosel

Pråm

Mosel

Vinodling
Branta backar...tur att han satt fast med vajer! :-)

fönster
En liten katt utanför fönstert.

Urzig
Cykeltur till grannbyn Urzig.

Hus
"Vinmakeri" i nästan varje bostadshus.

Hus
Familjen presenterar sina viner i en hylla inbyggd i väggen.

Backe

Cykeltur
Vätskepaus i värmen.

Middag
Sista kvällen i Lösnich. Skål och tack!

Mer bilder från resan finns HÄR


Tillbaka till loggboken
Linje
Annica & Mats Skeppstedt Gästbok Mail
  ©Trizzirags 2014